Νάρκη

Νάρκη
Του άλγους δοκιμές - Κωνσταντίνος Καβάφης

Sunday, April 28, 2019

Το Πάσχα και η Ανάσταση που εγώ ξεχώρισα

"Φίλοι μας καλοί.
Αύριο, Σάββατο 29-4, - αν μας επιτρέψει το Υπερπέραν - σάς προσκαλούμε στο εργοστάσιο Λαδόπουλος, 1.00 μ.μ, όπου θα μαγειρέψουμε με την "Κοινωνική κουζίνα, ο άλλος άνθρωπος" και θα φάμε όλοι μαζί, με τους φιλοξενούμενούς μας. Θα χρειαστούμε χέρια βοηθείας. Όλα τα έχω κανονίσει, όλα τα έχω κουβαλήσει και θα... αλλά υπάρχει και το σερβίρισμα, το κόψιμο των υλικών, το καθάρισμα κτλ. Επομένως, η παρουσία σας κρίνεται χρήσιμη, και γιατί όχι, να έρθει κοντά μας και φρέσκο αίμα. Αν δεν... θα "καθαρίσουν" οι φίλοι. Τώρα που γίναμε και κολλητοί, ποιος μάς πιάνει!
ΥΓ: Το μενού θα έχει γκουρμεδιά Πακιστανιστική, δια χειρός Βασίλειας της Μεγαλειότατης. Κοκκινιστό κοτόπουλο, με κόκκινες πιπεριές, κόκκινο τσίλι, κρεμμύδια, σκόρδα, και ρύζι Χαλάστρας, δωρεά των Μακεδόνων φίλων μας. Οι πάσης φύσεως Κόκκινοι ας σπεύσουν!"

Εδώ και μήνες, το κουτί μού υπενθυμίζει "φωτογραφίες που είχαν νόημα, για εμένα. Γυρνώ λοιπόν σε τούτο το Πάσχα, και ανακαλώ την Ανάσταση αυτής της γιορτής. Κυρίως, όσους πάγωσαν στην αθανασία αυτού του κάδρου. 
Τα συμπεράσματα δικά σου.

No comments:

Post a Comment

Ένα Αγγελάκη έφυγε – μιλώντας μαζί της

ΔΙΑΔΡΑΣΗ Ένα Αγγελάκη έφυγε – μιλώντας μαζί της Το ποίημα “Λέει η Πηνελόπη” – γραμμένο από την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ – το δι...